Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

onsdag 25. februar 2009

Drømmen om et Lysthus

Nostalgia har lenge drømt om et lysthus i hagen.















På denne nettsiden fant jeg akkurat det jeg hadde drømt om http://www.moloas.com/lysthus.asp
På denne siden finner du også bygningsdeler og reservedeler til gamle hus.

Taklampen er allerede kommet i hus,
sjarmerende, shabby og skjev :-)



Den.... ...eller den....

Ja det er bare å drømme videre...

Nostalgia reiser til London i morgen og har ordentlig reisefeber :-) Før jeg reiser, legger jeg opp til utlodning siden jeg snart når 2000 besøkende på bloggen min. Følg med utover kvelden, da kommer nytt innlegg :-)

tirsdag 24. februar 2009

Country living



På en gråværsdag kan det være deilig å drømme seg bort :-)
I dag har jeg tittet på gamle bilder fra vår ferietur til Cotswold i England i 2007. Vi bodde på Owlpen Manor http://www.owlpen.com/
og leide et av husene der Court House (helt nede til venstre på det store bildet)., Huset er over 400 år gammelt, bittelite og veldig koselig. Dette var en utrolig sjarmerende idyll !

Når vi stod opp om morgenen var det et yrende dyreliv utenfor huset. Landsbyene like ved minnet mistenkelig om de sjarmerende omgivelsene fra "Mord og Mysterier". Her er også et eldorado for dem som er glade i antikviteter og som håper å treffe på en kjendis eller flere. Vår eldste datter var gledestrålende fordi hun hadde sett Liz Hurley inne i en antikvitetsbutikk og hun hadde smilt til henne :-) Kanskje neste års sommerferie..



Bilder er tatt fra hjemmesiden til Owlpen.



Herlige rom på Over Court. Vakre hager og parker er det overalt. Her er vi i rokokkohagen i Penswick.


mandag 23. februar 2009

Vårfornemmelser


Kanskje vi får nye leieboere i fuglekassen ?
Med 5 plussgrader, og bare små rester igjen av all snøen er det vårfornemmelser. Har vært ute en tur solen, og prøvd min nye kåpe :-)

Deilig med sol, plussgrader og litt farger i vinduskarmen. Ute er det ikke så fargerikt enda, men om ikke så lenge..


Ha en fortryllende deilig ettermiddag !

søndag 22. februar 2009

Hundeliv og venstrehåndsboller




Ingen tvil om at det er mulig å lage venstrehåndsboller :-D


Idag har det regnet hele dagen og det har vært sparsomt med lufteturer for vår lille venn..,


Resten av familien er på jobb, basket og konsert og matmor er det ikke mye guff i for øyeblikket.


Men bare vent til de andre kommer hjem...





Snøen er nesten borte og det gamle uthuset vårt ser ordentlig stusselig ut nå...


Det er desverre ikke mulig "å redde" dette huset som skal være fra 1800-tallet, og det er ganske ufattelig at det faktisk står enda. Allerede for 8-9 år siden ble det spådd at det kom til å ramle overende, men visst står det der allikevel :-) Ikke spesielt godt bygget heller, kanskje enda et eksempel på "venstrehåndsarbeid" :-D.




Et hundeliv. Kjeeedelig... Bare matmor som er hjemme og ikkeno action !
Ha en fin søndagskveld !

lørdag 21. februar 2009

Inspirasjon, trøst og helgekos

Nostalgia trengte "trøst" idag ; Med betennelse i skulderen og beskjed om ikke å gjøre noe så ble det en liten "inspirasjonsrunde" i butikker idag. Jammen ble det ikke handlet bittelitt også :-D
Skjønne servietter, lys, lekker orkide og lysfat (egentlig et dessertfat fra Fretex).



Kvelden skal tilbringes i "kosekroken". Nostalgia drømmer om større kjøkken og skal drømme seg bort med inspirende blader og bøker, samt studere andres interiørblogger. Siden armen er hemmet av senebetennelse, er det "på legens ordre", så da har jeg alibiet i orden og strikkepinner, heklenål, symaskin og malerpensel må få en pause.

Magasinet "gård & Torp" har jeg nå begynt å abonere på. Mye nyttig der for oss som har gamle hus. Boken om gamle trehus anbefaler jeg også.







Ha en riktig god lørdagskveld alle sammen !

fredag 20. februar 2009

Vakre vinduer og kjærlighet ved første blikk

Av og til er man bare heldig og føler at man har gjort et kupp. Dere som er iherdige loppejegere kjenner sikkert igjen følelsen. Disse vinduene har jeg kjøpt på Finn.no og det var kjærlighet ved første blikk. Først utfordringen var at vinduene befant seg på Østlandet og ikke her i Bergen. Løsningen ble et transportfirma og vinduene kom trygt frem.

Vinduene skal ha stått i Christiania Glasmagasin for over 100 år siden og var enkle. Den lokale glassmesteren laget tre nye vinduer til meg og monterte blyglassvinduene utenpå. Vinduene ble deretter montert inn i Østveggen på huset mitt og det ble akkurat som jeg hadde tenkt meg : nyyydelig fargespill fra dagslyset og vinduene er blitt et smykke på huset mitt.



Her trives blomstene godt





torsdag 19. februar 2009

Delikat nostalgi i creme, hvitt og litt blått




Herlige skåler fra Egersund kan brukes til både bakeboller og til servering.


Nydelig sjablong fra Laura Ashley




Denne engelen hang over sengen på barnerommet mitt :-)





Hvitt og blått har alltid vært en uslåelig kombinasjon enten det gjelder kjøkken eller baderom. Jeg holder meg som vanlig til det gamle og nostalgiske, loppefunnene mine , gjenstander med sjel...
Snart er loppemarkedsesongen igang igjen, Se potensialet i de gamle tingene ; møbler kan males, gammelt porselen og stengods kan få nytt liv og nye bruksområder.



En gammel gardin har fått nytt liv som gardinkappe på badet mitt





På soveromsdøren henger denne posen til den berømte "enfotingen"



Så bedårende, og kan fremdeles brukes til kakao.


Motivet er tegnet av Jenny Nyström



På badet står disse til oppbevaring av såper




Litt blåhvitt porselen









Ha en fiiiii dag :-)