Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

mandag 30. mars 2009

Jippi ! Mitt nye bad har fått "nytt" skap:-)


Omsider er skapet på plass. Det var et stort skritt for meg å male det, men angrer absolutt ikke.


Foreløpig er skapet så og si tomt, men det forandrer seg nok, ...


Morsomme løver, ...


Litt pynt på toppen av skapet ; gammel sodaflaske, lutflasker og nyere fattigmannsølv.

Ha en fin mandag :-)

lørdag 28. mars 2009

Etisk Påske og Earth Hour

Mange av oss slukker lyset en time ikveld med tanke på miljøet, men hvorfor ikke gå litt lenger:-) Inspirert av Earth hour og med Påsken for døren fant jeg denne linken :
Masse tips her og vel verd en titt før vi tar påskeinnkjøpene våre :-)
Det er mye vi som forbrukere kan gjøre for miljøet, og det er ikke de store endringene som skal til for den enkelte av oss.

Nordmenn spiser ca 23 millioner egg i Påsken og appelsinene får også bein å gå på. Her finner du masse deilige oppskrifter på Påskemat og også aktiviteter :
http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel166.asp

Her finner du middagsretter, bakverk, appelsinsmoothies (mmmmm..)

Ha en deilig lørdagskveld. Ikke glem å slukke lyset mellom 20.30 og 21.30 da,og skru klokken frem en time i natt :-D

torsdag 26. mars 2009

Skapoppdatering del 2 og en liten skatt

Her kommer en aldri så liten oppdatering og litt detaljbilder fra skapet. Hele skapet får du se når det er på plass på badet mitt :-)
En liten skatt har jeg også fått med i dette innlegget : Den søte lille terrinen, manglet lokk- men fikk allikevel bli med meg hjem fra Fretex forleden. Bare så søt med Lisbeth Dahl eggene i !



Pidestallskapet mitt har fått sitt andre strøk og står til tørk i garasjen. I løpet av helgen er det klart til å plasseres på badet :-)
Gleder meg til det er på plass. Tror det blir fint, og det er deilig med litt ekstra skapplass.


Ha en deilig torsdagskveld !

onsdag 25. mars 2009

Skapoppdatering

Takk for tilbakemeldinger og interesse rundt Pidestallskapet mitt :-)

Jeg har gått noen runder FOR og IMOT maling... skapet har mye finerskader, og også mitangrep. I tillegg er det matt og slitt etter tiår med det jeg tror er opphold i en fuktig kjeller.
Jeg er enig med dere som synes at det er hærverk å male et møbel med slik patina, men her har jeg kommet til at skapet var for skadet... Skapet er derfor iferd med å få noen strøk maling. ..
Dette er faktisk aller første gang jeg maler et så gammelt møbel. Ellers i huset mitt har alle gamle møbler fått beholde sitt opprinnelige utseende.
Skapet skal - når det er ferdig, stå på badet mitt sammen med baderomsinnredningen som også er nymalt :-)
Pidestallskapet blir nå lysegrått i en farge som heter "fabrikk".
Bilder kommer når jeg er ferdig , så FØLG med. Jeg kan røpe at det blir veldig LEKKERT:-)
Ha en fin ukeslutt alle sammen :-)

søndag 22. mars 2009

Skal, skal ikke....

Dette skapet har stått en stund i garasjen min i påvente av å få avgjort sin skjebne ....
Skapet har nyyydelige detaljer, men har endel skader på disse. Har vurdert å levere det inn til en fagmann, eller rett og slett sparkle og male det.....
Egentlig så skjærer det meg litt i hjertet fordi det har et fantastisk treverk. Jeg er egentlig ikke tilhenger av å male disse gamle møblene, kun dersom de er virkelig skadet og det ikke finnes håp.. men her er jeg altså i tvil. Kanskje skal jeg akseptere alle disse skavankene og bare gi det litt kjærlig pleie iform av oljer og polish.
Hadde passet knallfint på mitt nye bad, men må da males.... Skal, skal ikke....




Imens jeg venter på at en avgjørelse skal modnes, skal jeg kose meg med siste utgave av Lev Landlig. Råd mottas med takk :-)

lørdag 21. mars 2009

Loppemarkedlørdag og vårstemning :-)



Deilig vårstemning i Bergen idag og omsider et Loppemarked igjen :-)
Idag ble det kjøpt en vakker gammel pressglass skål, litt Figgjo, gammel peberkrukke uten lokk, geleskål og en gammel fin ramme. Rammen har fått følge av en afenbønn fra Sagen Vintage :-)

(Litt retroting ble også med hjem, men havner nok tilslutt i et annet hjem enn mitt).

Etter å ha hørt så mye flott om Berthas oldebarn, så bare MÅTTE jeg innom idag. Resultatet ble en Rød mugge og krus med hvite prikker fra Green Gate.

Når jeg kom hjem bar mannen i huset hagemøblene ut av garasjen og inn på terassen, så nå er vi klar for våren :-)

Her er noe av det jeg kjøpte idag :




Ha en fin kveld

torsdag 19. mars 2009

Endelig ! Baderomsprosjektet mitt er i havn - nesten :-)

Idag kom endelig knotter og håndtak til mitt nye bad :-) Utrolig hva maling og nye beslag kan utrette !

Jeg har lenge gått og tenkt at baderomsinnredningen skulle til pers, og nå er det gjort. Laaang tid har det tatt siden alt er venstrehåndsarbeid, men litt hjelp har jeg fått :-)
Listverk til vindu og dør gjenstår, men det tar jeg i helgen. Litt nytt stasj finner jeg nok også og kanskje noen kan tipse meg om en fin dorullholder som kan passe ? Tips mottas :-D







Før.....
Ha en fin kveld !

søndag 15. mars 2009

Våropprydning og kjøkkengleder i emalje

Denne helgen har det ikke vært Loppemarkeder her i Bergen, så helgen har blitt brukt til andre ting. Et par av familiemedlemmene har hatt kraftig opprydning i klesskapene sine, så her er det nok å gi bort til Loppemarked eller Fretex.

Mitt baderomsprosjekt går også sakte men sikkert fremover, stort sett bare nye knotter og beslag som mangler :-)

Mens jeg venter på neste Loppemarked, viser jeg frem litt av mine favoritter :



Nostalgia lar aldri et loppemarked frivillig gå fra seg. Emaljert kjøkkenutstyr har etterhvert blitt veldig populært, og det forstår jeg godt ; de er både til nytte og glede :-)
Her er litt av min samling som er i daglig bruk. Alt er kjøpt på loppemarkeder.
Ha en deilig uke :-)

fredag 13. mars 2009

Shopaholiker... Jeg...?

Nostalgia pleier normalt ikke å skeie så voldsomt ut med shopping og elsker gjenbruksbutikker og loppemarkeder. Idag hadd jeg endel ærend, og det brakte meg forbi noen fristelser.

Noen få av fristelsene som Nostalgia ikke klarte å gå forbi idag.


Termometer, Skjerf fra Oleana, gave til svigermor..


Nyyydelig sengeteppe fra Farmors hus.

Det har altså vært mange fristelser idag ... Nostalgia har oppsøkt både Oleana som har salg (kjøpt 8 skjerf og en kåpe), Farmors hus på Gullgruven (skjønn butikk med masse fristelser : sengetepper, bluser, såperog mye mer) og Kid som hadde en heerlig eggeopsats (som jeg så i en annen blogg her om dagen :-). Selvfølgelig måte Nille oppsøkes også med minstejenta på slep, så nå er Påskesnopet i hus også :-D.
Da jeg kom hjem med alle posene idag, kunne jeg allikevel trøste meg med at alt var gode kjøp og at ikke alt var til meg ; det har blitt kjøpt litt presanger også :-D. Samvittigheten ble bedre og helgefreden har senket seg.

Her blir det fredagsboller som min yngste datter har laget.

Ha en deilig helg !

onsdag 11. mars 2009

Små puslerier og en liten advarsel

Orginalen
Kopien....

Jeg bare elsker Märthaliljer og må en tur innom blomsterbutikken avogtil for å kjøpe en kvast. det gjorde jeg også på lørdag. Desverre var det tomt for Märthaliljer, men damen i blomsterbutikken foreslo et alternativ ; noen yndige liljer som enda ikke hadde sprunget ut. Skitt au tenkte jeg, jeg vil ha liljer. Jeg får klare meg uten den deilige duften denne gangen.


Allerede neste dag hadde en av klokkene foldet seg ut, men den vakre blomsten var slett ikke luktfri skulle det vise seg... Tvertimot, og den luktet ikke godt :-) Mandag kveld var hele tre klokker sprunget ut, og lukten fra den vakre men illeluktende liljen hadde spredd seg til hele huset.... Da hadde Nostalgia og familien fått nok : liljen frister nå tilværelsen utendørs. I den gamle ovnen fra Laxevaag som vi bruker som "blomsterbed" pynter den nå opp i påvente av at vårblomstene skal på plass.


Denne har hengt på muren vår og har blitt fryyyktelig rusten etterhvert. Noen som vet hva denne skal behandles med for ikke å ruste fullstendig istykker ? Tips mottas :-)

Ha en herlig onsdag !

søndag 8. mars 2009

Gratulerer med dagen alle sammen :--)


Ja vi lar vel ikke anledningen gå fra oss og feirer oss selv idag.
Gratulerer til alle mine medsøstre.

lørdag 7. mars 2009

Loppejakten er igang igjen !

Nostalgia har lenge gledet seg til at loppesesongen skulle komme igang igjen og i dag ENDELIG årets første LOPPEMARKED !
I pur glede dro Nostalgia videre til det lokale kjøpesenteret og kjøpte PRIMULA og en nostalgisk potteskjuler. Deretter bar det inn i jernvarehandelen der det var 3 for 2 tilbud :-)

Nostalgia kom ut med et spann grunning, et spann oljemaling farve "fabrikk"! (spent på farven) og en stor Jerngryte. Nå er det iallefall ingen vei tilbake for prosjekt bad, så får vi se hvem som svinger malerkosten :-D




Egersundskål fra Loppemarkedet idag.
Frøposene ble med fra blomsterbutikken.

Det er VÅR :-)

Fatet med de vakre lilla blomstene er fra Porsgrund og
ble med hjem fra Loppemarkedet idag :-)

Ha en herlig og AVSLAPPENDE helg :-D

fredag 6. mars 2009

Ukens horoskop og mitt blåhvite bad


"En tid du er full av ideer og mangler ikke fantasi. Tenk stort, men vær realistisk i det du vil gjøre. "
Alltid fascinert av disse horoskopene og leser dem med et glimt i øyet. De er alltid passe generelle og det er vel alltid noe som stemmer.

Om jeg ikke kjente igjen del en, så stemmer denne delen av ukens horoskop idag iallefall :-) Nostalgia har brukt regnværsdagen godt og har iallefall planene klare.

Det blå badet vårt har jeg lenge tenkt å gjøre noe med. Gulvet har blå fliser, mens veggene har hvite så det blir det ingen endring på. Den syrelutede baderomsinnredningen derimot som består av to høye skap og et servantskap skal males i en lys grå farve, mens skuffer og dører skal få nye beslag og knotter bestilt fra Landstil. Vitrinedørene skal få vindusfolie bestilt fra http://www.vakrevinduer.no/ . Tilslutt skal vindusposter, dør og tak få et strøk hvitmaling.


Bilder fra vakre vinduer og landstil.

Det gjenstår å se om det er Nostalgia selv som skal svinge malerkosten med venstrearmen, eller om det blir mine snille barn :-)

Bilder loves når det engang blir ferdig iallefall ;-D