Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

søndag 21. februar 2010

Utfordring : hva er ditt beste bruktkjøp ?


Vi er mange som venter med lengsel og smerte på at loppemarkedssesongen skal komme igang igjen...
I mellomtiden koser oss med skattejakt på Finn, bruktmarkeder, gjenbruksbutikker, nettauksjoner osv...
Idag har jeg lyst til å komme med en utfordring til deg som liker gjenbruk og loppemarkeder :

Hva er ditt/dine beste bruktkjøp  ?

Vi er ulike og ser etter forskjellige ting på markeder og heldigvis for det.
Leve mangfoldet :-)

Hva leter du etter ?

Enten vi foretrekker retrostil, antikviteter, bonderomantikk eller fransk landstil så er fellesnevneren skattejakt og at vi ved gode kjøp går hjem og fryder oss, eller hva ?

Det vi finner ser heller ikke alltid ut som en skatt da vi fant det, men med litt kjærlig omsorg av oss kan det bli det fordi vi så potensialet :-) 

Noen ser etter møbler for å pusse opp, mens andre foretrekker dem akkurat slik de er, noen ser etter sengetøy med tøffe retromønster som de lager nye ting av. Andre leter etter antikviteter, nips, eller annet fra sin favoritt stilperiode.

Heldigvis er miljøbevissthet og gjenbruk på fremmarsj :-)

Noen sier at de gleder seg mer over det de kommer hjem med fra et marked enn om de f.eks kommer hjem med et nytt plagg eller et nytt møbel.


Hvilke bruktkjøp har gitt eller gir deg den gode følelsen ?Her kommer 5 av mine favoritter.

Nostalgia  trives med det nostalgiske og er også en ivrig loppejeger. Vinduene på bildet øverst her fant jeg en gang på Finn til en billig penge. Eieren var bare interessert i å bli kvitt dem og de lå i en container...
Idag er de et smykke på huset mitt, og jeg liker å tro at jeg "reddet dem"  fra søppeldyngen :-)

Speilet har jeg kjøpt på Fretex for mange år siden, ikke perfekt men hvem er vel det når man er over 100 år gammel...Jeg hadde lenge ønsket meg en gammel porselensdukke da denne dukket opp på en svensk nettauksjon.
Kan knapt tenke meg noen finere dukke...


Måneskinnslampe fra et antikkmarked ...


 

 Og til slutt min favoritt :

Speilet som jeg fant i to deler...
Historien finner du her.

du ser også andre bruktfunn i høyrekolonnen på bloggen min, klikk på bildet :-)


Tar du utfordringen ?

Gi meg gjerne en tilbakemelding om du tar utfordringen  :-)
Alle som kommenterer i innegget her blir med i en ekstratrekning, jeg når 50 000 besøk ganske straks og trekker en  hemmelig premie i løpet av morgendagen...

Husk også min giveaway, du finner link opp til høyre.Ha en fin kveld !


Nostalgia

21 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg klikket på, og leste historien om speilet ditt. Underfundig merkelig. Bare et sammentreff, men det gir bittelitte granne frysninger. At det er mulig!
  Minner om da jeg fant min lille fugl i Bremen http://porselensdama.blogspot.com/2010/01/en-svale-gjr-ingen-sommer.html
  Hvordan kunne én dansk fugl stå der for meg?
  :) Liv

  SvarSlett
 2. Du har jo gjort så mange gode funn!!! Du har virkelig et våkent øye !!
  Skal kikke litt rundt meg så tar jeg sikkert den utfordringen jeg......
  er et par bruktsaker som jeg er ute etter nå...men har ike helt fått den responsen jeg ønsker :o)

  ha en fin kveld :o)

  SvarSlett
 3. Mange flotte ting her:)månelampene er skjønne...men dyre:(
  tar selvfølgelig utfordringen...er ikke noe problem det:):)
  ha en flotters kveld
  klemmer sendes:)

  SvarSlett
 4. Hei.Skriver alikevell jeg om jeg ikke bruker å være så mye på Loppis.Har så mye gammelt hjem.Og liker det veldig godt.Kjempe nydelige ting du har fått i.Du har så mye gammelt og vakkert att jeg har ikke ord.Ha en kjempe fin Søndagskveld.Klem fra Bodil..♥ ♥ ♥

  SvarSlett
 5. Ikke rart dette er favoritter. Så mye fint altså. Synes historien om de to delene er fantastisk. Utrolig at det går an å være så heldig ;)
  Spennende med hemmelig giveaway ;)
  God søndag.
  Klem fra Trude :)

  SvarSlett
 6. Nydelige ting du har fått tak i her...
  Spesielt vinduene og månskinnslampen syntes jeg...
  Skulle gjerne hatt en sånn lampe!

  Klem Beth...

  SvarSlett
 7. Her var mye fint du har fått tak i!!! Her er jeg så heldig å ha fått mye flott gamelt, så har ikke kjøpt noe særlig, men kommer nok noen innlegg fremover om flere gamle ting!

  SvarSlett
 8. Heisan..

  Ja du har jammen samlet mye fint opp gjennom årene:) Vinduene var jo bare så nydelig, og det er lampen også, skulle gjerne hatt en sånn:)

  Ønsker deg en fin ny uke, stor klem

  SvarSlett
 9. God kveld. Kan skjønne at dette er dine favoritt funn:) La meg tenke litt på det så skal jeg lage et innlegg. Klem fra meg.

  SvarSlett
 10. Hei på deg. Mange nydelige ting du har funnet. Jeg tar utfordringen og legger inn et innlegg i morgen. Må knipse litt bilder først.
  Ha en super kveld videre. Klem :O)

  SvarSlett
 11. Så flotte ting du har "loppet"! Likte veldig godt alt sammen, skjønner godt du er fornøyd! Skal prøve meg på denne utfordringen. Må bare ha litt tid på meg. Noen av mine fineste loppefunn, er nemlig på hytta. Skal ta bilder neste gang jeg er der:o))))
  Håper du får en flott uke, min venn! Lenge leve loppe- og bruktmarkeder!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 12. Skulle gjerne vært med jeg altså, men du vet...mine opplevelser fra bruktbutikkene er heller skrale og illeluktende. Jeg klarer ikke se skjønnheten før noen presenterer funnene vasket og pusset, og da kan jeg få helt hakeslepp. Det betyr ikke at jeg har gitt opp. En vakker dag presenterer jeg kanskje DET funnet ;-)

  Hyggelig at du vil henge på! :)

  SvarSlett
 13. Så mye fint du har fått tak i!
  Jeg elsker også å finne skatter der andre ikke ser dem...
  Var akkurat i Sverige hos ei venninne og vi gikk på et par bruktbutikker der, jeg fant masse flotte ting, det er mye billigere enn i Norge!
  Kommer til å blogge om dette om en stund, når jeg år inspirasjonen til det....
  Jeg elsker forøvrig nysølv-ting i gammel design + bonde-antikviteter og selvfølgelig gamle erverdige lamper, men det har jeg ikke funnet noen av enda....

  Artig utfordring!
  Gøy med en xtra trekning, gratulere med 50 000 besøkende - jeg ligger på litt over 48 000 nå, så vi ligger hakk-i-hæl ;-)

  Ha en fin søndag!

  Klem Lenemora

  SvarSlett
 14. Liker spesielt vinduene dine. De er virkelig fine, og passer så godt til stilen du har!

  SvarSlett
 15. Herlig utfordring Nostalgia..

  Jeg tar utfordringen...skal kikke litt rundt i huset..

  Nydelige funn du har både vinduene og lampen er kjempeflotte..

  ha en fin dag i snøen..
  Klem Kerstin

  SvarSlett
 16. Du har så mye flott. Den lampen din er nydelig. Og dei vinduene er det utrolig at noen hadde tenkt å kaste.
  Skal ta den utfordringen. Men rekker det ikke før i morgen.
  Nå er det trening og så jobb.
  HA en god dag :)

  SvarSlett
 17. Guri so mykje fint du har funne! Eg gler meg til det store loppemarkedet her i bygda, i mai, eg har augene opne for alt mulig eg kan sy om eller måle. ;)

  SvarSlett
 18. Eg er spesielt begeistra for måneskinslampa... Men du er jo ein meister på bruktkjøp! Eg må sei at det næraste eg kjem å vere misunneleg er når du legg ut bilete av alle loppemarkedfunn og andre funn ;-)

  SvarSlett
 19. Så mye flott du har fått tak i!
  Her hos oss går det stort sett i møbler og interiør fra Ikea og Bohus ispedd noen få gjenstander som vi har arvet fra foreldre og besteforeldre - men nå skal det jo sies at vi fremdeles er i etableringsfasen. :o)

  Ønsker deg en riktig fin uke!

  SvarSlett
 20. Heisann
  Så artig at jeg leste dette innlegget ditt akkurat nå. Jeg var innom Fretex og en annen gjenbruksbutikk i dag og kjøpte 2 kammerlysestaker, to karafler, én duk, én liten vase og en osteklokke. Likte aller best den ene av de to messing kammeslysestakene. Kommer bilde i bloggen i løpet av uken. Flotte ting du har - likte spesielt godt vegglysestaken med speil.

  Takk for koselige kommentarer i bloggen min - klem fra Jannicke

  SvarSlett
 21. Hei.. Dette var en artig utfordring. Tror nok mitt franske skap som jeg har pusset opp og vist på bloggen min flere ganger er min favoritt. Men vi får se, jeg har faktisk kjøpt noe i dag...hi-hi. Gjenbruk er gøy, ikke sant? Klem fra Maliva

  SvarSlett