Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

torsdag 4. mars 2010

Nostalgias jugendhus, del 1.

 

Det er ingen hemmelighet at Nostalgia er svak for Jugendstil eller Art Noveau. 
Vårt hus ble bygget i 1915 og er et typisk jugendhus med karnapp og med karakteristiske jugendvinduer. Nostalgia leter derfor etter gjenstander, møbler og lamper som passer inn i stilen. I Norge varte denne perioden fra ca 1895 til 1920. 
Ålesund er den byen i Norge som er mest preget av Jugendstil siden store deler av bygningsmassen ble bygget etter bybrannen i 1904. Norge var på den tiden preget av sterk nasjonalfølelse, og dragestil og norsk husflid ble en del av den norske jugendstil.
Her kan du lese mer om Jugendstil eller Art Noveau.


 

Vakre kvinneskikkelser hørte til i Jugendstilen, og særlig Alphons Mucha sine illustrasjoner har bidratt til det. Her finner du et tidligere innlegg om hans kunst.


 

Drager hørte med. Dette begeret er massivt og tungt og laget av støpejern og med marmorfot, akkurat som statuen på bildet over.

 

Potteskjulere fra tiden. Disse var i typiske jugendfarver og med de typiske blomstene.


Blomster og vakre kvinner hørte til i stilen.
Dette er en gipskopi  fra en  av Rigas flotte Jugendbygninger.

Mange av Rigas bygninger har enestående bygninger fra denne tiden med fantastiske utsmykninger.
Ampel i typiske jugendfarver.Små rammer i jugendstil og en gammel dørhammer kjøpt på marked i England.

Du finner tidligere innlegg om jugend og jugendstil ved å klikke på etikettene under her :-)

Ha en fiiin kveld !

Nostalgia

14 kommentarer:

 1. Takk for link til artikkel om Jugendstilen. Det var en hyggelig og nyttig oppfriskning av gammel lærdom! :)
  Jeg falt pladask for den vakre kvinnestatuen din og det flotte blomsterbegeret med "stett"... Er det arvegods eller har du funnet det hos antikvitetshandlere eller på markeder? Regner med at man trenger et litt "trenet" øye for å finne slike godbiter som passer inn i interiøret hos deg..

  Klem June
  Nostalgi & Skriverier

  SvarSlett
 2. Så spennende innlegg om Jugendstilen. Flotte bilder - det blomsterbegeret ditt var bare nyyydelig! Kjempefin statue - slike er alltid miljøskapende og flotte!
  Ønsker deg en fin kveld, min venn!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 3. Det er veldig mye fint og mye spennende fra denne epoken. Det var jo også en del tanker bak det som ble laget.

  Jeg har selv latt meg begeistre av denne stilen og forstår godt din fascinasjon! Selv har jeg vært i Ålesund mange ganger, har sett både på hus med detaljer og på utstillingen. Det er sikkert fint hos deg slik som du setter sammen tidsriktige ting passende til huset ditt!

  Klem fra meg!

  SvarSlett
 4. Veldig interessant, jeg digger den stilen jeg også.....skjønt jeg ikke har den selv..Har du vært i Ålesund noen gang?
  klem,M

  SvarSlett
 5. Heisann!!
  så mye vakre saker....og så gøy det må være å sette seg ordentlig inn i hva som hører til stilen!! Spennende å jakte på saker og ting....og du gjør jo gode funn!!
  Det er jo liksom ikke så spennende med et hus fra -87 da...:o)
  Takk for tips om messen....jeg har letet slik etter det!!

  ha en fin kveld Nostalgia
  P.s. antikrunden på svensk tv1 kl 20

  SvarSlett
 6. Hei flinke dame!

  Så kjekt å lese om Jugendstilen, du kan jo så mye om den også. Fine bilder fra din koselige stue... kos deg i kveld, stor klem fra meg

  SvarSlett
 7. Så vakre ting!!!! Det er så deilig og kunne bevege seg i det gamle og glemte!!!! Jeg har selv ikke noe av jugendstil, men jeg tor jeg må ta meg en tur til svogers og prøve og få tigget til meg noen blomsterpotter og slik. For det gir en så herlig nostalgisk følelse i sjela. Takk for titten! Hit tar jeg gjerne en tur innom igjen. Klemz

  SvarSlett
 8. Hei.Du har veldig mange nydelig ting.Tusen takk for titten både nå og tidliger.Mye vakert.Ha en kjempe fin Torsdagskveld.Klem fra Bodil..♥♥

  SvarSlett
 9. hei på deg.
  åå så vakre ting du har.alltid kjekt å lære om ting.
  så flott å holde interiør i samme stil som huset..
  ha en flott kveld,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 10. Ja, jugend har mange flotte sider. Bor jo selv i et hus som er bygget i perioden 1909 - 1914. På bloggen ser du tunsiden av huset, men fasadesiden har sterkere jugendpreg.
  Veldig bra, men jeg klarer aldri å like dragestilen -1 og vi har mye slikt arvegodsi huset - stønn Ja, ja, det finnes vel verre skjebner... :)

  SvarSlett
 11. Jugendstil er bare så vakkert- og du har funnet så mange godbiter- jeg synes det er flott at du gjør det du kan for å hente frem husets sjel;)
  Ønsker deg en fin fredag!!

  SvarSlett
 12. Så kjekt å lese om jugent stilen... du har utrolig mange fine skatter... og alt du kan om stilen du har..

  Ønsker deg en fin fredag.:

  klem Kerstin

  SvarSlett
 13. Åh så fina skatter du visar!
  Jugendstilen är verkligen läcker!
  Önskar dej en fin Helg!
  Kram kathrine

  SvarSlett
 14. Hejsan!
  Har precis ramlat in på din blogg. Jag gillar också den stilen. Och de andra gamla stilarna, gustaviansk, rokoko, barock...
  Tycker att det är mycket vackrare än det modernt strikta som nästan ser ut som slakthus..usch! :)
  Men stilen är ju olika och tur är väl det! :)

  Trevlig helg!

  SvarSlett