Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

torsdag 22. oktober 2009

Nostalgias lysstøperiNostalgia har støpt lys idag og har tilbragt mye tid i det gamle uthuset. Dette er ikke kjøkkenarbeid, for her blir det endel griseri...
Her ser du et av lysene sammen med loppemarkedfunn fra helgen som var.
Dette er rett og slett gjenbruk av gamle lysestumper som jeg smelter om , og noen er faktisk så grei at de kommer med en pose til meg i ny og ne :-)
Her er litt av dagens produksjon. Lys med engler, blomster...
Lysene er støpt i former av silikon.Farvene kommer helt an på de lysestumpene jeg har. Av og til tilsetter jeg litt farve.Disse er store og brenner i timesvis :-)

I morgen er det røde lys som gjelder. Av en eller annen grunn er mange av lysestumpenen røde :-)


Ha en fiiin kveld !


Nostalgia

PS ! Husk min Giveaway, klikk på linken opp til høyre :-)

21 kommentarer:

 1. Å, så nydelig! Veldig flotte, og lurt med gjenbruk. Jeg tenkte faktisk på det i går kveld, da jeg kastet lysestumper... Ha en fin kveld!!

  SvarSlett
 2. Så utrolig vakre lys! Fikk lyst å lage selv, nå...
  Takk for tipset med vask av kobber, det så veldig greit ut!

  Klem fra Lenemora

  SvarSlett
 3. Så flotte dei lysene ble.
  Selger du?
  Lykke til med dei røde lysene.
  Ha ei god helg :)

  SvarSlett
 4. Så flink du er! Dei var verkeleg vakre:)
  Klem Anne:)

  SvarSlett
 5. hei
  så nydelige lys du lager,mange flotte detaljer på dem,kjempekjekt med gjennbruk.
  har aldri prøvd dette men nå fikk jeg lyst å prøve.
  ha en nydelig kveld
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 6. Har du virkelig laget disse lysene selv, de ser helt fenomenale ut.... Takk for historien om Biedermeiersofaen. Håper jeg blir eier en dag jeg også. Disse sofaene er de flotteste sofaene som finnes, etter min mening.

  SvarSlett
 7. Wow, de var jo rålekker. Blir artig å se hvordan de røde lysene blir:-)
  Klem J.

  SvarSlett
 8. så utrolig flotte lys du har laget Nostalgia... skjønne mønster og farger på de..
  Regner med du skal på messen i helgen... kos deg og så gleder jeg meg til å se hva du finner...

  ha en herlig helg..
  klem Kerstin

  SvarSlett
 9. Hei.Virkelig nydelig lys.Så flink du er.Har prøvd å lage lange lys en gang igjenom husflidlaget hjem til en.Dær vi jikk rundt å rundt å dyppet nedi ett bad...Virkelig fine var lysene dine.Å kjekt å få bruke opp rester.Er så fin den kanna de som du fikk tak i på loppis helga som var.Ha en riktig fin Torsdagskveld.Klem fra Bodil

  SvarSlett
 10. Herlighet så flotte lys...de var jo så spesielle, gåmann så flink du er! Skikkelig inspirerende dette.... klemmer

  SvarSlett
 11. Nydelige, så gøy å kunne lage det selv. Men tenker det blir litt søl ja..
  Klem Kristin

  SvarSlett
 12. Hei hei så flotte lys du har laget. Har selv masse lysstumper men vet ikke helt hvordan jeg lager nye lys av de. Lov å spørre hvordan du går fram? Klem Kristin

  SvarSlett
 13. Så stilige lys. Det var lurt å støpe om lysstumpene.
  Hyggelig at det kommer noen innom med lysstumper av og til, da :)

  Ønsker deg en fin kveld. Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 14. Så utrolig fine disse lysene dine ble!! Har støpt lys før jeg også, det er liksom litt ekstra stas å brenne dem etterpå! Men mine var nok ikke i nærheten av dine, har bare enkel firkanta og trekanta former!
  Nå er det heldigvis snart helg, har vært så lange jobbdager i det siste at jeg går helt i surr! Blir godt å slappe av og blogge litt i helga!!
  Ønsker den en fin kveld!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlett
 15. Du verden så flotte disse var. Du må jo ha spart stumper hele året.... De var nydelige - og du verden så fine julegaver dette kunne bli også.

  SvarSlett
 16. Disse var skikkelig flotte, heldig du som har slike former. Og gjenbruk er bra! Det blir mange stumper i løpet av et år, og når du er heldig at noen samler til deg, da kan det bli en del nye lys.

  Flott blogg du har og masse tips.
  Legger meg til som følger.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 17. De lys er så fantastiske! Rigtig flotte.

  Jeg samler altid mine lysstumper, og har adskillige liggende. Måske kunne man bare se at komme igang i virkeligheden, hvis det ikke er sværere end du beskriver!

  Klem Helle

  SvarSlett
 18. Så kjempefine lys. Du er flink. Og må innrømme at jeg har vært så heldig å få noen av deg før. Ønsker meg gjerne noen engle-lys igjen til jul jeg.
  Eller . kanskje jeg kan få komme en dag og prøve å lage sammen med deg?

  Hilde

  SvarSlett
 19. Så nydelige lys du lager!
  Dette har jeg aldri forsøkt, men kan forstå at det er grit å ikke holde på inne på kjøkkenet.

  SvarSlett
 20. Flotte lys!
  Lager du formene selv?
  Fredrikke :o)

  SvarSlett
 21. Så nydelige lys!! Jeg fant linken til et annet lysstøpeinnlegg, og skjønte du bruker silikonformer. Vil veldig gjerne ha dine erfaringer da jeg skal ha lysstøping på årest juleverksted. Vi skal på stabburet og lage trehelligekongers lys men også prøve på dette som deg, former. Vanskelig?

  Klem, M

  SvarSlett