Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

søndag 22. november 2009

På ønskelisten...Nostalgia er svak for porselen fra Jugendtiden, og det svensk juleporselenet fra denne tiden er utrolig spennende og frodig ! Noen vil kanskje kalle det for glorete ..?Faktum er at jeg gjerne skulle ha dekket med alt dette :-)

Tenk å servere julegrøt eller julemiddag med slike flotte serveringsboller.

* Sukk*Denne flotte kannen står høyt på ønskelisten min..Så utrolig artig !Slike  grisefat har jeg faktisk i samlingen min. Disse er svenske, men Egersund laget også sine varianter.
Og tilslutt denne,
Jeg er helt betatt.......


Denne gangen har jeg lånt bilder på nettet, jakten fortsetter :-)


Ønsker deg en fiiin kveld !

Nostalgia

17 kommentarer:

 1. spesielt...
  vet faktisk veldig lite om jugend-tiden,- kan ikke du blogge litt info en dag...?
  vet du bor i jugend-hus ...!
  klemmer¨¨¨'*

  SvarSlett
 2. Fytti katta så fine ting. Liker også jugend- ting, men har ikke noe særlig. Blir jo så dyrt det.
  Klem :)

  SvarSlett
 3. Hi hi - måtte smile litt av den grisekannen - den var jo herlig på sitt vis! Mye artig og spennende design fra denne tiden, men for meg blir det litt mye. Men så har jeg jo litt "kjedelig" smak - med lite farger, og enkle rene linjer. Gleder meg til å se hva mer du finner!!! Ønsker deg en finfin søndag!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlett
 4. nydelige ting til jul det der,sikkert ikke lett å få tak i dem,lykke til med jakten,klem fra sylvia

  SvarSlett
 5. Har tidligere vært veldig interessert i Jugendstil, spesielt mønstre jeg kunne bruke til tegning eller overføre til annen hobby. Der er det mye spennende! Har også vært i museet i Ålesund og sett litt forskjellig der. Porselenet er jo veldig kreativt laget, helt spesielt! Forstår at du er en samler :)

  SvarSlett
 6. Hei.Kan gått forstå att du ønsker deg slikt juleting fra jogentide.Kjempe fint.Har sett en slik tre armet lyse stake en plass.Men husker ikke hvor.Kjempe fint.Ønsker deg en riktig fin Søndagskveld.Klem fra Bodil...

  SvarSlett
 7. Hei!
  Jeg likte muggen og bollen med grønn/orange/gul dekor på det første bildet veeeldig godt! Vet du hvor og av hvem disse er produsert?
  Hva med det andre settet på første bilde..?(mugge og bolle m/ben)Det minner faktisk om Porsgrunds juleservise slik det er i dag..?
  Som du skjønner så har jeg lite peiling på Jugendporselen, så jeg slutter meg til Magny i første kommentaren om at du kan blogge litt info om dette.. :))

  Klem June
  Nostalgi & Skriverier

  SvarSlett
 8. Skjønner godt at du er betatt! Jeg liker også sånn ekte gammel "kitsch"-jul (for jeg syns det er litt kitschete, men deilig å se på lell).

  SvarSlett
 9. Haha...morsomme ting! Dette er ikke min smak, men veldig gøy at du er trofast til din! Grisefatene er vel det eneste jeg har sansen for, og noen sånne kunne jeg godt tenkt meg. Det er bl.a. slike ting som skaper debatt rundt matbordet ;-)

  SvarSlett
 10. Så festelige ting :) Håper du finner noe av det du leter etter :)

  Ønsker deg en fin uke. Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 11. Du store verden her var det mye flott! Dette kunne være på ønskelista til meg også.

  SvarSlett
 12. Den grisemugga ver helt herlig. Akkurat passe rosa og veldig humor. Den hadde helt klart fått lov å bo hos meg;) Har mange blomsterpotter med jugendmønstre jeg. Herlig med litt frodighet.

  Ha en fin kommende uke
  Klem:)

  SvarSlett
 13. Heisan...

  Ja her var masse frodige saker!
  Syntes den grisemuggen var helsskjønn:)) Håper du får deg en sånn...

  Ha en fin ukestart i morgen, stor klem

  SvarSlett
 14. Og dette var en herlig ønskeliste Nostalgia... Håper du finner noe av dette under treet.. O=)

  Muggen falt jeg helt for.. den var kjempeskjønn...

  Ønsker deg en fin uke..
  Klem Kerstin

  SvarSlett
 15. Hei!!
  Så mange artige julesaker du viser!!!
  Det må vel være mulig å få tak i vel?? Du kjenner vel til de fleste søkemotorer....og ønsker deg lykke til med jakten!!

  Ha en fin uke :o)

  SvarSlett
 16. Ja, det var da noget fint juleporcelæn du viser, jeg kan rigtig godt lide grise-tallerknerne og kan huske du har vist dem engang fra din grise-samling. Fantastisk!

  Stort klem fra Helle

  SvarSlett