Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

lørdag 20. juni 2009

Et eventyr av en lampe !
Nostalgia og familen flyttet inn i huset vårt for 9 år siden. Da startet også jakten på å finne ut hvordan huset hadde sett ut den gang i 1915.
Innvendig var huset slik det opprinnelig hadde vært, med gamle jugendvinduer, tømmervegger, panelt tak og furugolv. Men hva med farver, lamper, gardiner osv. ?

Ingen bilder var å oppdrive, men en lite søppelfylling bak det gamle uthuset vårt skulle vise seg å hjelpe oss litt på vei.

Bak det gamle uthuset vårt fant vi nemlig nedgravd gamle ovner i støpejern, prismer og deler av en gammel lampe sammen med blikkbokser, flasker og annet skrot.
De rustne lampedelene og prismene regnet vi med hadde tilhørt en lampe som en gang hadde hengt i huset. Kanskje hadde skjermet blitt knust og lampen kastet ?
eller kanskje hadde elektrisiteten hadde kommet
og den gamle lampen ble regnet som boss ...?

Nostalgia bestemte seg får å jakte på en slik lampe,
og fant en !
På den svenske nettauksjonen Tradera dukket det opp en lampe med prismer og detaljer lik den som vi hadde funnet nedgravd !

Idag henger lampen over spisestuen min. Lampen er omgjort til elektrisk, men kan raskt bli en parafinlampe igjen.
Levende lys gjør lampen til et fantastisk skue og en herlig lyskilde i mørke kvelde.
Nostalgia leter videre og prøver å bevare alt mest mulig slik det har måttet være da det ble bygget i 1915.

Ha en deilig lørdagskveld !
Husk trekningen på tirsdag. Du finner link til utlodningen min oppe til høyre.


Nostalgia

11 kommentarer:

 1. Så flott at du går inn for å bevare husets rette og gamle stil, du har et vakkert hjem! Lampen er lekker, kan tenke meg du var fornøyd når du fant den!: ) Mamma og pappa har en som ligner veldig, men med engler.. De er utrolig fine!

  Ønsker deg en fortsatt fin helg,

  Klem Frk T: )

  SvarSlett
 2. Flott lampe,elsker slike gamle parafinlamper:) Er stolt eier av en 110 år gammel parafinlampe selv,som henger på kjøkkenet her!God helg!

  SvarSlett
 3. Litt av et funnet. Husker å ha sett lignende som barn på en gammel gård vi besøkte av og til. Så flott at dere vil gjøre huset mest mulig autentisk. Det var vel vanlig med ganske mørkefarger, på barnerommet jeg pusser opp er det mørkegrønne vegger og gulvet har opprinnelig vært rødbrunt..så tror ikke de var redd for sterke farger nei. Litt artig med sånn dektektiv virksomhet..kanskje dukker det opp noen gamle bilder en dag..

  SvarSlett
 4. Lampen din var kjempefin. Ha ein fin lørdagskveld.

  SvarSlett
 5. Åååå, så fin den var! Var det noe dere kunne bruke av det dere fant på fyllingen? Tusen takk for linkene, skal sjekke de ut i morgen :)

  Klemh

  SvarSlett
 6. Det var en lekker lampe! Og så flott at du fant samme sort som har hengt der i fordums tid. Det er spennende med hus som har litt historie.
  Så flott at dere forsøker å bevare huset så opprinnelig som mulig.

  Ha en fortsatt fin helg :) hilsen Margrethe

  SvarSlett
 7. Takk for koselig hilsen hos meg. Kjempe koselig blogg du har! ha en flott dag! :O)

  SvarSlett
 8. Den var virkelig flott!!!
  Morro å prøve å finne ut hvordan det var opprinnelig:),og gå på jakt etter tidsriktige ting.
  Ønsker deg en fin søndag!!

  SvarSlett
 9. Hei, Helt nydelig. Sommerklem Siv

  SvarSlett
 10. Hei
  Nå har jeg lest meg nesten igjennom hele bloggen din. Du er dyktig! Veldig misunnelig på de vinduene, men de hadde vel ikke passet hos meg.....
  Gikk hjem og skjekket i natt, - det var Stavanger flint :)
  Jeg kommer garantert innom deg igjen:)
  Hils alle!
  Klem Marit

  SvarSlett
 11. Det var virkelig en nydelig lampe! Ønsker deg lykke til i jakten på å finne flere skatter slik at huset får noe av sin opprinnelige stil tilbake! Jeg synes det er flott at du prøver finne litt av historien til huset - og spennende!!!
  Ønsker deg en fin søndag!
  klem fraq lunalu

  SvarSlett