Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

onsdag 29. april 2009

Min egen stil......ja hvem har ikke det ? Emmelines innlegg om stil og hvilken vei vi går ga rom for ettertanke.
Hva slags stil har jeg ?
Min er nostalgisk, mens andre kanskje vil si gammeldags ? Tror ikke det er så mange av oss interiørbloggere som rendyrker en viss stil.
Jeg er veldig svak for den franske landstil, norsk bonderomantikk, det hvite - men jeg er også glad i farver.... Høres ut som motsetninger, men er det egentlig det ?

For å finne stilen på hjemmebane har jeg rett og slett latt huset mitt ta noen valg for meg....

Huset er fra 1915 og i typisk jugendstil. Jugendperioden i Norge varte fra ca 1890 til ca 1920 .

Jugend og norsk dragestil går mye over i hverandre og var preget av okerfarver, grønt og rødt...

Mens veggene her i huset har fått duse varianter av disse fargene, ha huset utvendig fått den kraftige varianten.

Vi har vært heldige som kjøpte et hus hvor det meste var opprinnelig og vi da hadde et godt utgangspunkt. Noen vil kanskje mene at vi var uheldige...?

Huset hadde endel kvaliteter som vi var glade for : orginale furuglv, gamle dører, malte tømmervegger. Panelte vegger og tak. Vinduene var også opprinnelige, og ble skiftet til nye i samme stil. Vi ønsket oss et autentisk hus med sjel.


Stuene mine, samt kjøkkenet går i kremhvitt og rødt med innslag av mørkgrønt. Alle møbler har fått beholde sine opprinnelige finish...

Soverommet mitt og et av badene går i kremhvit og lysgrå, mens loft og trappegang har fått en dus lindegrønn farve som står så fint til den rødmalte trappen.Jeg har forsøkt å være tro mot stilen min, og synes det er kjekt å finne møbler, lamper, bilder og håndarbeide fra den tiden da huset ble bygget.
I taket henger det antikke lamper, på veggen henger Kong Haakon, dronning Maud og Kronprins Olav fra 1915.
Tenk så kjekt at vi alle har ulik stil og kan bli inspirert av hverandre :-)
Gjennom alle bloggene på NIB har jeg funnet masse inspirasjon og glede over fellesskapet med alle dere andre interiørinteresserte.
TAKK !!! til alle dere hyggelige bloggere :-)
Nostalgia

15 kommentarer:

 1. Hei hei. Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min. Kjekt at du tok turen innom. Ble fornøyd med skapet ja. Helt enig i at slike gamle skap har noe eget ved seg.
  så flott hus dere har. Vi har også drømt lenge om å pusse opp et gammelt hus, men så ble det nytt hus i gammel stil i stede da.

  Ha en flott dag.

  SvarSlett
 2. Stilen din er fiiiiin!

  Hilsen Ljo ;O)

  SvarSlett
 3. Jag gillar verkligen din stil!!
  Härligt med rött och grönt i köket , det hade jag i förra huset!
  kram på dig!!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelig hilsning inne hos meg, ja om alle hadde vært like omtenksom som alle her inne hadde det vært hærlig å leve for alle! Fin fin kveld til deg! Bloggen din var kjemepfin, tror ikke jeg har vært innom her tidligere, arti å oppdage nye! klæm Tina

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelig melding på bloggen min!

  Så flott hus du har. Skjønner godt at du har hatt lyst til og valgt å være tro mot husets opprinnelige stil!

  Flott blogg!

  Solrosa

  SvarSlett
 6. Huset ditt ser og høres veldig koselig ut. Det viktigste er at man skaper et hjem hvor alle i familien trives, syns jeg (selv om vi damer kanskje diller litt ekstra da..:-). Har hus som også er fra 1915 (har kanskje nevnt det før) og kjenner meg igjen i mye du beskriver. Jeg liker også å bevare det opprinnelige og til og med føre ting tilbake til det gamle fra den tiden som er blitt modernisert i løpet av ti-årene etter.
  Klem I

  SvarSlett
 7. Hold på stilen din, den personlige touchen som gjør hjemmet personlig og hyggelig=)

  Klem =)

  SvarSlett
 8. Hei, takk for hyggelig hilsen. Så vakre bilder du viser fra hjemmet ditt. klem Siv

  SvarSlett
 9. Så vakkert det var hjemme hos deg! Eg trur at det å tenke på kva som passar til huset er ein smart måte å innrede på! Det kan uansett aldri bli feil, for ein liker jo som oftest huset sitt:) Heime hos oss går det i 70 tals mykje-nettop fordi huset går i 70 talstil-men enkle linjer og mykje lys frå store vindu.. En slik måneskinnslampe hadde en nær,gammel veninne av meg heime hos seg,ho hadde den alltid tent når ho var heime ;)Gode minner! Takk for hyggelig helsing! Det er alltid so kjekt!

  SvarSlett
 10. hurra for egen stil... digger det!!
  god klem og takk fro hilsen...
  skjønn langhelg-....

  SvarSlett
 11. Hejsan, ser att vi tycker om samma gamla vackra saker, är oxå väldigt förtjust i jugend och i den bondromantiska stilen mixat med shabby chic, alltså är jag en stor mixare när det gäller inredning. I Sverige firar vi Valborgsmässoafton och tänder brasor i kväll för att hälsa våren välkommen, ha en fin helg och så hoppas jag att vi hörs snart igen, klem VIOLA

  SvarSlett
 12. Hei, så koselig at du kom innom hos meg : ) Veldig koselig med små kattepuser, ja...blir vanskelig å gi dem bort...men kan jo ikke ha fem stk selv ; ) Fine interiør bilder du har her...titter litt videre jeg.

  Rosa : )

  SvarSlett
 13. Tusen takk for koselig hilsen fra deg!! Du og du så flott et hus du har,mange flotte bilder du viser!! Leste også innlegget om ulike stsiler og tenkte at vi iallefall har en stil jeg tenker som min stil:-)
  Ha en flott langhelg,hilsen fra Anette

  SvarSlett
 14. Uansett stil, huset ditt er kjempe lekkert!

  SvarSlett
 15. Synes du har flott stil..
  Jeg har nok litt mer blandet stil...Men merker en dragning mot 50 tallet om dagen..men vet hvor lenge det vil vare...Jeg blander litt slik at det blir min stil...Liker ikke å kopiere andre...Settter min touch på det liksom...
  Natta.
  Hilsen Drops som droppet innom deg denne torsdagskvelden...

  SvarSlett