Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

onsdag 29. april 2009

Min egen stil...



...ja hvem har ikke det ? Emmelines innlegg om stil og hvilken vei vi går ga rom for ettertanke.
Hva slags stil har jeg ?
Min er nostalgisk, mens andre kanskje vil si gammeldags ? Tror ikke det er så mange av oss interiørbloggere som rendyrker en viss stil.
Jeg er veldig svak for den franske landstil, norsk bonderomantikk, det hvite - men jeg er også glad i farver.... Høres ut som motsetninger, men er det egentlig det ?

For å finne stilen på hjemmebane har jeg rett og slett latt huset mitt ta noen valg for meg....

Huset er fra 1915 og i typisk jugendstil. Jugendperioden i Norge varte fra ca 1890 til ca 1920 .

Jugend og norsk dragestil går mye over i hverandre og var preget av okerfarver, grønt og rødt...

Mens veggene her i huset har fått duse varianter av disse fargene, ha huset utvendig fått den kraftige varianten.

Vi har vært heldige som kjøpte et hus hvor det meste var opprinnelig og vi da hadde et godt utgangspunkt. Noen vil kanskje mene at vi var uheldige...?

Huset hadde endel kvaliteter som vi var glade for : orginale furuglv, gamle dører, malte tømmervegger. Panelte vegger og tak. Vinduene var også opprinnelige, og ble skiftet til nye i samme stil. Vi ønsket oss et autentisk hus med sjel.


Stuene mine, samt kjøkkenet går i kremhvitt og rødt med innslag av mørkgrønt. Alle møbler har fått beholde sine opprinnelige finish...

Soverommet mitt og et av badene går i kremhvit og lysgrå, mens loft og trappegang har fått en dus lindegrønn farve som står så fint til den rødmalte trappen.



Jeg har forsøkt å være tro mot stilen min, og synes det er kjekt å finne møbler, lamper, bilder og håndarbeide fra den tiden da huset ble bygget.
I taket henger det antikke lamper, på veggen henger Kong Haakon, dronning Maud og Kronprins Olav fra 1915.
Tenk så kjekt at vi alle har ulik stil og kan bli inspirert av hverandre :-)
Gjennom alle bloggene på NIB har jeg funnet masse inspirasjon og glede over fellesskapet med alle dere andre interiørinteresserte.
TAKK !!! til alle dere hyggelige bloggere :-)
Nostalgia

tirsdag 28. april 2009

Jeg tok en sjanse....

... og satser på at det går bra å så på frimark idag :-) og at ingen nattefrost kommer og ødelegger. Ikke de store sprellene, men solsikkefrøene har jeg tatt sjansen på, og en engblanding likeså. Solsikker er liksom litt "ute" nå, men jeg synes de hører til mitt jugendhus i okergult,grønt og rødt.



Den svenske maleren Carl Larsson sine bilder fra 100 år tilbake med interiør- og dagliglivskildringer, er en enorm inspirasjon for meg. ...

I hagen min blomstrer det nå :-) og blodripsen er på sitt vakreste.



Jeg satser på masse plommer i år...



"Brita og katten" malt av Carl Larsson og henger i Nationalmuseum i stockholm. Se solsikkene mot den røde veggen ....
Jeg har plantet Solsikkefrø under min røde uthusvegg idag rett ved siden av kaprifolen.... Jeg tok en sjanse og drømmer om at det om ca 3 mnd vokser store solsikker på min røde vegg ;-)


Ha en deilig kveld !

Nostalgia

søndag 26. april 2009

For en deilig helg !




For en fantastisk helg på alle måter ; Deilig vær, hagegleder, loppemarkeder, og tilslutt avrundet med grilling på bålpanne og vafler stekt ute med tilhørende kokekaffe :-).
Vi holdt pusten idag, men været ble bedre enn meldt og vi har tilbrakt HELE dagen ute i finværet. Søster med familie ble med på "spontangrilling" og det ble en koselig stund for store og små.

Fire av helgens fem loppiser ble besøkt og her er litt av fangsten :-)




Disse blå og hvite bollene liker jeg så godt ; har funnet flere av dem tidligere på loppis og har etterhvert 4 i ulike størrelser. Gele / syltetøyskålene er fra Hadeland.
Speilet var så søtt og hører nok opprinnelig til et kommodesett med børst, kam osv






En samling røde loppefunn fra helgen :
  • På mitt røde og hvite kjøkken passer den store serveringsbrikken og kakaoboksen perfekt !
  • Den søte dukken ble en gang laget av Rønnaug Pettersen og er idag et verdifullt samlerobjekt.
  • Brikken med visdomsord er av Eilif Whist, kjent norsk kunstner, og er endel av en hel serie.
  • Den koselige nøtteknekkeren skal vi ta frem til jul. Rosettbakkelsjernet likeså :-)
  • Kjevlen i bakgrunnen er enorm og tung !, Den ble kjøpt av far i huset med lovnad om at den ikke skulle brukes på ham(!!) :-).

Ha en deilig kveld !

Nostalgia

fredag 24. april 2009

Loppejakt og ønsker om gode kjøp :-)



Det er mange av oss som gleder oss til Loppesesongen :-). Denne helgen er det påny masse loppemarkeder her i Bergen, og skattejakten er igang.

Nostalgia har vel en viss formening om hva som bør være med i posene når hun går ut fra loppemarkedet, men siden loppejakt er nettopp skattejakt, så hender det at det blir noen overraskelser. Noen kjøp er man vel bare mer fornøyd med enn andre. Forrige helg var det vel fugleburet til kr 20.- som var høydaren for meg :-)

I årenes løp har det blitt endel kupp, røverkjøp eller hva man skal kalle det etter å ha trålt loppemarked og bruktbutikker. Ikke nødvendigvis fordi det var så rasende billig, men fordi man har funnet det som var perfekt for en selv. Her er noen av mine høydepunkter fra Loppis og bruktbutikker.


Gammelt skrin med gamle kort fra tidlig 1900-tallet.



Jugendboks til trådsneller.



Gamle, speil, oljetrykk m.m. Jugendmugge (kjøpt for 30 kr..), "hjemmelaget" lampe, Pokal i støpejern.


Lite englebilde kjøpt på Kadettangen i Sandvika for kr 100.-
Speil fra slutten av 1800-tallet fra Fretex for kr 650-



En samling med bruktkjøp som jeg er særdeles fornøyd med :-)
Skapet er engelsk, lampen likeså og sistnevnte ble med hjem fra siste Londontur. Jardinieren er fra forrige helgs loppis, maleriet er fra Fretex, mens måneskinnslampe og oljetrykket med kattene er fra Antikkmesse. Skapet er fullt av loppefunn og trenger avlastning. Hvor mange kakefat trenger man egentlig ? Den tid den sorg.... Loppemarked i morgen igjen, og jeg GLEDER meg :-)
Lykke til med skattejakten !
Nostalgia

onsdag 22. april 2009

Drømmen om en gammel hage og en romantisk mann


Med et gammelt hus følger det gjerne med en gammel hage også. I vårt tilfelle var det ikke så mye hage å snakke om og tidligere eiere hadde fjernet blant annet fruktrærene. Hekker derimot... den spretter opp alle steder :-)
Nostalgia elsker blomster og da spesielt Roser, Syrin, Lupiner, Rhododendron og peoner. I hagen vår har det etterhvert kommet en del rosebusker, lupiner, et syrintre, fruktrær osv. men disse er jo så små ! Det tar tid å bli store og bugnende... Den som hadde en ferdigvokst og ferdigplantet gammel hage !

I Baroniet i Rosendal finnes det en fantastisk hageprakt som kan beundres. .. Det går hurtigbåt fra Bergen og mulighet for dagsturer. Huset er også verdt et besøk.
(Bilder fra Baroniets hjemmeside)


Tenk å ha et slikt gammelt Piletre !
Jeg kan ikke tenke meg noe mer romantisk enn å sitte under dette Piletreet. Desverre er mannen i huset særdeles uromantisk og uinteressert i blomster, men kanskje kan et besøk hit hjelpe på ? Foreløpig har jeg hintet om at det er kjekt med blomster i stuen :-)


Et gammelt lysthus



Nydelige Peoner (Duchess). Noe for min hage ?



Jeg drømmer fortsatt..... Nostalgia :-)

lørdag 18. april 2009

Dagens fangst ; et fuglebur !

Hele 5 Loppemarkeder i Bergen idag, og 4 ble besøkt. Skulle tro at bilen var full etter et sånt raid, men etter storopprydning i skuffer og skap og med kjeller og uthus som står for tur, har Nostalgia prøvd å begrense seg litt...
Nå har også Nostalgia fått et fuglebur....
Det flytter nok ingen fugl inn her, men det
blir nok brukt til dekorasjon av et eller annet
slag. Noen forslag ..?



Denne skjønne Jardinieren ble med meg hjem og får nok følge av blomster.





TRYGG TRAFIKK :
Noen drar kanskje kjensel på disse to :-D
For oss som vokste på 70-tallet var Trygg Trafikk
et kjent begrep.
Green Gate :
Nå også på loppemarked ;-)





Flere bilder av fugleburet mitt. Kjempefornøyd med dette til bare 20 kr :-)
I morgen er det en ny dag, kanskje en runde til på Loppis og Antikkmarkedet som ikke ble besøkt idag.
Ha en deilig lørdagskveld !
Nostalgia