Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

lørdag 4. juli 2009

Må bare vise dere...


..denne herlige tekannen den svenske fabrikken Rörstrand. Kannen er ca 100 år gammel og i Jugendstil.
Denne bare oser av sommer ikke sant ?


Synes den er så vakker sammen med stettfatet fra samme tid.


Utrolig flotte detaljer, og kannen er i perfekt stand !

Nå skal jeg ta frem min nye bok om Rörstrand :--)Nostalgia har en mistanke om at kannen er formgitt av Alf Wallander, en av kunsterne ved fabrikken som ofte laget mønster i relieff, kanskje gir boka meg noen svar.
Takk for alle hyggelige kommentarer om uthuset mitt :-) Det har vært lange og strevsomme dager, men jeg prøver å titte innom hver og en. Dere er kjempesnille !
Nå er huset altså nede, to tilhengerlass er kjørt på fyllingen og det gjenstår endel rydding, men det verste er over ...
Ha en deilig lørdagskveld !

Nostalgia
.

8 kommentarer:

 1. Heisan:)

  Så fine ting du har her, nydelig kanne og stettfat! Herlig med sånne spesielle ting...det har virkelig sjel.

  Ønsker deg en fin sommerkveld, klem

  SvarSlett
 2. Nydelig, nydelig!! Artig å se slike ting som jeg aldri har sett maken til før!! Tør du bruke den, eller er den bare til pynt? Spennende bok du skulle fordype deg i!! Ting får liksom mer liv når man kjenner historien bak!!
  Ha en fortsatt fin kveld!!

  SvarSlett
 3. Den tekannen var kjempesøt :) Og så morsomt å finne ut litt om den. Du har det gjennomført i stilen, og har virkelig vært flinkt til å finne ting i riktig tidsperiode. Kjempeartig å se :)

  Ha en fin helg videre! Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 4. Flotte gamle saker:o)

  ha en fortsatt fin helg:o)

  SvarSlett
 5. wow den tekannen var nydelig og likeså stettfatet, også så utrolig kjekk den boken så ut da. Jeg har blitt så interessert i bøker innen interiør i det siste og elsker å få tips. ønsker deg en videre fin helg:) sommerklem fra Monica

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Kjempeflott kanne, og jeg likte det stettfatet også! Gøyt å finne ut mer om de fine gamle tingene. jeg fikk en fantastisk gammel skjenk av min tante for ikke så lenge siden. Den var svenneprøven til Christian Knag, en kjent møbelsnekker, for nesten hundre år siden. Rart å tenke på at skjenken ble laget av en som la sin sjel i arbeidet for å bestå denne viktige svenneprøven. De fleste møblene i huset vårt er nye, men jeg setter mest pris på de få gamle møblene vi har som har en historie :)

  Klem

  SvarSlett
 8. Hei igjen kjære Nostalgia1
  Liten overaskelse til deg i bloggen min.
  Klem:)

  SvarSlett