Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

tirsdag 1. mars 2011

Loppejakt, retro og vintagefunn


 Nostalgia trives best med jugendstilen og det er den  som dominerer hjemme hos oss, men det er ikke fritt for at en del vintage- og retrofunn også har funnet veien..

Kakeboksene fra 1900 og fremover mot 70- tallet synes jeg er utrolig sjarmerende og er alltid noe jeg ser etter på loppemarked og hos brukthandlere :-)

Idag kommer et billedras med noen av mine loppefunn i retro og vintagekategorien...


Om du synes at moderne vekkerklokker er for beskjedne med hensyn til lyd, så kan jeg love deg at disse av den gamle gode typen får deg raskt opp av sengen...


En hatteeske fra England, med hatter ....


Vakre og fullt anvendelige også idag- om du tør....


Askebegeret fra 50-tallet sørger for at det kan bli morsomt å stumpe røyken når røyken siver ut gjennom ørene...:-)Budeien hang på alle kjøkken i ulike farver sammen med grytelappen med dukkeansikt...
Denne damen mangler penn og en liten blokk forå være komplett som handleliste til husmoren..Ingen tvil om at 60- tallet er inspirasjonen her..


Mens dette er en fargerik finsk 70-tals designmugge.. På 70-tallet ble disse glassbrikkene med gamle reklamemotiver fra Coca Cola benyttet på kafeer rundt omkring i landet..


Husmorens storhetstid var på 50-og 60-tallet og det var behov for store og gode bokser til kakebaksten..Og i Nidars oppskriftesbøker delte husmødrene oppskriftene på sine premiekaker..


Min barndom på 70-tallet var preget av kraftige farver ...
Jeg setter også stor pris på farver idag..
,kanskje det er derfor slike typiske gjenstander som denne lampen og dette strykebrettet blir vanskelig å gå forbi ?

Idag er det den eldste tenåringen i huset som bruker lampen på sitt skrivebord :-)


Hva ser du etter når du er på loppemarked ?


Nostalgia

8 kommentarer:

 1. Mye fint hos deg og jeg kunne nok ha kjøpt det samme.......en leter vel etter det meste på loppis og det gjelder å ha god tid
  Fin kveld ønskes deg
  Klem

  SvarSlett
 2. En spennende samling:-) Mye flott! Likte den gule lampa veldig godt, og du skjønner hvorfor hvis du ser mitt siste innlegg:-)
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 3. hei.
  å så herlige funn du har gjort, elsker den grytelappen med ansikt,
  ja jeg leter etter blonder,gamle bøker, duker,bilder å gryte kluter å disse koppene under i innlegget ditt her.

  ønsker deg en fin vår dag.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 4. Masse fint:)
  Lampen var herlig med sin knallgule farge:)
  Artig askebeger også!
  Drar kjensel på den svarte kakeboksen med roselokk og dukkefjeset. Husker godt at min farmor hadde en slik med penn og blokk:)


  Fin dag videre til deg:)
  Klem Tove

  SvarSlett
 5. Hallo!! Seterjente og hekleansiktet kan jeg huske fra mine bestemødres kjøkken. Den gule lampa er jo virkelig et "øyegodis". Den kunne jeg tenkt meg og ha selv. Herlig:DDDD Samtidig som jeg maler meg gjennom heimen, så skal jeg også rydde og sortere. Trenger mer plass til de virkelige skattene, og da må all skapfyllet ut. Så jeg får se om jeg ikke kan få samlet noen kasser, slik at jeg kan få tatt en tur på Fretex!!!!! Gleder meg til å begynne å fylle opp skapene igjen!!!!! Med ting som jeg virkelig setter pris på!!! Klemz

  SvarSlett
 6. Det er alltid så mye spennende å se på hos deg! Kjenner minnene strømmer på nesten hver eneste gang du viser frem noe :) Den "kluten" med dukkeansiktet husker jeg godt at mor hadde også, presis samme farge! Kakeboksen på det øverste bildet ligeså :)
  Klokkene og lampen er jo høyaktuelle igjen i dag:)
  Ha en fin tirsdagskveld!
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 7. Hei Synøve
  så mange fine skatter du har funnet, kakeboksen med snehvit kjenner jeg igjen fra min egen barndom.
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 8. Så mye fint, skal du selge noen av de gamle boksene så melder jeg meg på....

  Ha en ellers fin onsdag...klem

  SvarSlett