Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

mandag 7. mars 2011

Sakralt....og MagdalenaSakralt betyr hellig....

Mange av oss omgir oss med religiøse gjenstander og motiver uten at vi tenker over det, mens andre har et svært bevisst forhold til det.

I Nostalgias hus er det ikke Madonnastatuer, men bilder, engler og lysestaker med religiøst preg og innhold ...For meg er det høytid når jeg tenner lys i denne franske kirkelysestaken.......og Jesus på badet føles også helt riktig...


Denne lysestaken er ikke antikk, men har forbilder fra barokken..


Nydelig engleansikt om du studerer den...


Bildet i bakgrunnen er kjøpt på loppemarked og viser Maria, Josef, Jesusbarnet og de tre vise menn.
bildet skal ha hengt i stuen hos en sogneprest her i byen for maaange år siden...

 

Gulvlysestaken er i tung og massiv støpejern...Høytid..til slutt...

Min gode bloggvenninne Magnys lille Krinkelkrok har skiftet url...

Det betyr at den gamle bloggen er slettet og at du finner den nye bloggen hennes på linken under her...For å få Magdalena inn på blogglisten din, må du gå inn og og endre til url som vist over her :-)

Nostalgia

10 kommentarer:

 1. for noen enormt flotte lysestaker, den i støpejern var fantatsisk...
  liker så godt det sackrale....
  tuuusen takk for at du linker bloggen min i innlegget, setter stor pris på det! tenkte ikke på at blogg-kontaktene mine forsvant med navneskifte.. etterpå-klokskap.!

  takk igjen, klem,magny

  SvarSlett
 2. Utrolig fint hos deg. den gulvstaken er noe for seg selv. Den likte jeg godt. Måneskinnslampen i innlrggrt under her er også så fin. Kunne tenkt meg en sånn. Fin ny uke til deg.
  klem

  SvarSlett
 3. Kjempefin den kirkelysestaken, rett og slett nydelig! Og å få litt velsignelse mens man gjør sitt ærend på toaletter, er jo ikke å forakte!

  Ha en finfin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 4. Hei hei. Ja det er helt sant at mange har religiøse gjenstander i huset uten å tenke mer over det. Her i huset er vi glad i ikoner og har noen stykker av dem hengene på veggen i stuen. De betyr en hel del for oss, og blir ofte reflektert over.
  Flotte lysestaker og andre gjenstander hos deg:)))
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 5. Utrolig vakker den franske kirkelysestaken og gulvstaken i smijern!! Du har så mange fine gamle ting!! Ha en flott uke, klem fra Jorunn

  SvarSlett
 6. Vilken underbar kyrkoljusstake! Och den stora gjutjärnsljusstaken har jag en precis likadan men i vitt. Ditt hem är så vackert och fyllt av gamla ting. Alltid mysigt att titta in här.
  Kram Pia

  SvarSlett
 7. Nydelieg bilder av vakre ting fra NOstalgia hjemmet =))

  Ønsker deg en fin dag =))

  klemmer

  SvarSlett
 8. Så fine ting. Ja det er fint med gudommelige bilder og ting. Flotte lysestaker du har.
  Ha en fin dag
  Trude :)

  SvarSlett
 9. Fantastisk, en slik kirkelysestake står øverst på min ønskeliste....ha en fin tirsdag videre....klem fra Mona

  SvarSlett
 10. Den store gulvstaken var utrolig flott!

  SvarSlett