Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

søndag 22. mars 2009

Skal, skal ikke....

Dette skapet har stått en stund i garasjen min i påvente av å få avgjort sin skjebne ....
Skapet har nyyydelige detaljer, men har endel skader på disse. Har vurdert å levere det inn til en fagmann, eller rett og slett sparkle og male det.....
Egentlig så skjærer det meg litt i hjertet fordi det har et fantastisk treverk. Jeg er egentlig ikke tilhenger av å male disse gamle møblene, kun dersom de er virkelig skadet og det ikke finnes håp.. men her er jeg altså i tvil. Kanskje skal jeg akseptere alle disse skavankene og bare gi det litt kjærlig pleie iform av oljer og polish.
Hadde passet knallfint på mitt nye bad, men må da males.... Skal, skal ikke....
Imens jeg venter på at en avgjørelse skal modnes, skal jeg kose meg med siste utgave av Lev Landlig. Råd mottas med takk :-)

11 kommentarer:

 1. Synes som oftest det er hærverk å ta frem malekosten på slike møbler. Jeg pleier definitivt å gå for å beholde opprinngelig treverk og ha respekt for og å gjøre det beste ut av møbelet på dens egne premisser. Her er jeg litt i tvil.. om bildet viser riktig så vil det kreve veldig mye å få det tilbake til storhets prakt. Hadde faktisk vurdert sparkling og maling uten altfor store samvittighetskvaler. Det er jo et staselig møbel uansett.

  SvarSlett
 2. jeg synes nesten alle møbler blir finere når de blir hvit. jeg har vert i stuss flere ganger, men når de først blir malt, så har jeg ikke angret et sekund. og da passer de til alt.

  SvarSlett
 3. For et vakkert møbel du har... de er fine slik de er ,men jeg liker de amlt også jeg. gjerne litt slitt.... Uansett er du heldig som eier dette vakre skapet..
  Klem Kerstin

  SvarSlett
 4. Nydelig møbel du har. Vanskelig valg med hensyn til maling.Hadde nok vært litt fristet til å male det.Lykke til med valget.

  SvarSlett
 5. Nydelig møbel. Har de samme kvalene selv, for jeg syns det er utrolig synd å male de unike møblene med gammel patina, de blir liksom litt "kjønnsløse" med ny maling, men samtidig er det veldig fint med hvitt interiør da....Spennende å se hva du velger.
  Klem I

  SvarSlett
 6. For et nydelig skap...
  Et sånt skulle ejg gjerne hatt ;)Hvis det er så skadet, ville jeg malt det hvitt, selvfølgelig hihi :)
  Det blir bare såå lekkert...

  Klem,Kari

  SvarSlett
 7. Tror kanskje jeg ville malt det hvitt selv, men det er jo det nesten alle ville gjort... Egentlig syntes jeg det er utrolig fint når originalfargen beholdes også, det kan være lekkert med noe som bryter helt når man har lyse vegger.. Var hos en nabo her om dagen, og hun har etter min mening verdens lekreste hus.. Hun hadde flere gamle og lekre møbler i gammelt treverk, mot lyse vegger og lys sofa.. Er jo gøy å ha noe som ikke alle andre har også!!: ) Så, vanskelig valg! Lykke til!!: D

  SvarSlett
 8. Hei og takk for kommentaren! Hadde malt den hvit! Tror den blir nydelig og formen på det vil komme mere frem!
  Lykke til!! Spennende å følge med!!

  SvarSlett
 9. Jeg likte møbelet slik det var, men hvis det ikke passer inn noen steder hos deg så vet jeg ikke. Det blir sikkert fint hvit også, men... du får tenke på det.
  Takk for titten og ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlett
 10. Hei!
  Pidestallskap dette også, tror jeg. Jeg har et selv også ligger på et av mine bilder. Slvfølgelig er det viktig å bevare det opprinnelige, men hvis skapet passer inn bedre som hvitt, da ville jeg malt det slik at møblet får en fin plass inne hos deg;0)

  SvarSlett
 11. Gi det litt kjærlig pleie iform av oljer og polish.Den er nydelig!

  SvarSlett