Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

onsdag 11. mars 2009

Små puslerier og en liten advarsel

Orginalen
Kopien....

Jeg bare elsker Märthaliljer og må en tur innom blomsterbutikken avogtil for å kjøpe en kvast. det gjorde jeg også på lørdag. Desverre var det tomt for Märthaliljer, men damen i blomsterbutikken foreslo et alternativ ; noen yndige liljer som enda ikke hadde sprunget ut. Skitt au tenkte jeg, jeg vil ha liljer. Jeg får klare meg uten den deilige duften denne gangen.


Allerede neste dag hadde en av klokkene foldet seg ut, men den vakre blomsten var slett ikke luktfri skulle det vise seg... Tvertimot, og den luktet ikke godt :-) Mandag kveld var hele tre klokker sprunget ut, og lukten fra den vakre men illeluktende liljen hadde spredd seg til hele huset.... Da hadde Nostalgia og familien fått nok : liljen frister nå tilværelsen utendørs. I den gamle ovnen fra Laxevaag som vi bruker som "blomsterbed" pynter den nå opp i påvente av at vårblomstene skal på plass.


Denne har hengt på muren vår og har blitt fryyyktelig rusten etterhvert. Noen som vet hva denne skal behandles med for ikke å ruste fullstendig istykker ? Tips mottas :-)

Ha en herlig onsdag !

7 kommentarer:

 1. Oh den vasken falt jeg helt for,ser ut som den er kjøpt i Frankrike?Jeg synes den er fin jo mer den ruster jeg,men skjønner kanskje du er redd den ruster vekk..Kan dessverre ikke hjelpe deg der...Go`kveld til deg fra Maliva

  SvarSlett
 2. Wow for en rålekker vaks..helt nydelig patina syns jeg:Skjønner problemet ditt..Desverre kan jeg ikke hjelpe deg.
  Klemmer O=)

  SvarSlett
 3. hei..
  takk for nyttig tips om liljer!
  den vasken var jo bare så vakker..hva slags materialet er det..? jeg vet jo at de som har gamle tolixstoler til utebruk lakker de med mattlakk..kan det være noe, tro?
  moaklem

  SvarSlett
 4. Å for en lekker vask. jeg hadde nok ikke gjort noe med den. Den ruster nok ikke vekk i din tid. Men mattlakk går an å bruke om du vil være på den sikre siden.

  Ha en herlig ukeslutt.
  klem

  SvarSlett
 5. For en vakker vask,tror ikke jeg hadde gjort noe med den.

  SvarSlett
 6. Må bare si at den vasken var utrolig vakker!!! Så heldig du er som har en slik! Har desverre ikke noe tips, men du kan prøve å spørre på en malerforetning feks.

  Takk for lilje tips :)

  SvarSlett
 7. Hei, Takk for hyggelig hilsen. Vasken din er jo bare helt nydelig. La den være slik. Klem Siv

  SvarSlett