Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

søndag 15. juli 2012

Geografitime og kaffe !


Tidlig på 1900- tallet samlet man ikke på Pokemonkort eller Fotballkort..., men samlerkort som fulgte med kaffe eller tobakk.Her er en samling med "Kaffekort" fra før 1914 !
Det var gjerne mor eller far som kjøpte kaffen og barna fikk kortene å samle på.
Det var kanskje ikke så mye snakk om reklame og kjøpepress den gangen... , men kortene var til en viss grad opplysende også..


På baksiden av alle kortene er det reklame for Bjørneseths kaffe..

Alle kortene har motiver fra ulike land og med nasjonaldrakter eller lignende på seg...


 Rettskrivingen er ikke helt som idag...


... og kortene er veldig preget av Jugendtiden som i Norge hadde sin storhetstid frem til 1915..

 Nasjonalromantiske ...Ha en fiiin ny uke :-)

Nostalgia

2 kommentarer:

  1. Nyyydelige skatter hos deg!

    God sommer ønskes deg fra meg!

    SvarSlett
  2. ojda, sånne har jeg aldri hørt om før! Så nå lærte jeg noe nytt i din geografitime !
    klem

    SvarSlett