Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

fredag 19. juni 2009

Kremhvit nostalgi fra Egersund


Nostalgia bare elsker Loppemarkeder og gjenbruksbutikker. De siste årene har jeg fått veldig sansen for den rene, udekorerte, kremhvite Fajansen fra Egersund.

Fabrikken i Egersund ble nedlagt for over 30 år siden og mye av det som ble laget er i dag samlerobjekter. Eggehønen på bildet er et slikt eksempel. Nostalgia har tre eksemplarer av denne hønen, denne er umalt og helt enkel, mens de øvrige er malte.

Alt på bildene er funnet på Loppemarked eller gjenbruksbutikker. Disse gjenstandene finnes også med det ettertraktede stråmønsteret på.

Jeg synes disse er vel så vakre i all sin enkelthet.Tidløs design går aldri av moten.
Det enkle er ofte det beste.
Ha en deilig fredagskveld !
Husk utlodningen min da, du finner link oppe til høyre.
Nostalgia

7 kommentarer:

 1. Herlig servise du har fått deg!!!(:
  God helg

  SvarSlett
 2. Helt enig, det enkel er ofte det beste! Vakre serviser du har :)

  God helg!

  SvarSlett
 3. helt enig dette er virkelig vakkert Nostalgia...


  Ønsker deg en herlig helg=)

  klem kerstin

  SvarSlett
 4. Takk kjære du, for de fine ordene :) Så mye fint du samler på, spesielt de fatene du vise i innlegget under. Har du plass til nye skatter i fremtiden ;)

  Kom akkurat på at jeg måtte spørre deg på nytt om de vintage bildene. De jeg tenkte på, var bilder som man finner på internett, slik som hun lille jenten du har bilde av under headeren. Hvor finner man slike bilder? Kunne tenkt meg å ha noen slike på bloggen min :)

  God helg! Klem

  SvarSlett
 5. Så flotte de tingene fra Eigersund var. Det er fint med ensfarga servisdeler syn jeg.
  Ha ei god helg :)

  SvarSlett
 6. Nydelig i all sin enkelhet..synes nesten egghøna kommer mer til sin rett slik..også var det noen nydelige fat under, særlig de med håndtak..du har nok endel flere kakefat enn meg med mine tre runde fat..hihi..men det er jo ikke kjempeofte det er behov for mange fat på en gang;)
  Ha en koselig helg Nostalgia!!

  SvarSlett
 7. Åhh, jeg elsker også slike hvite boller fra egersund, har samlet endel av dem jeg også og bruker dem flittig! De gir meg glede både ved synet, men også når jeg tar på den myke emaljen som ofte ikke er tæret av oppvaskemaskin i mange år.

  Ha en fin helg! Klem Lenemora

  SvarSlett