Om meg

Bildet mitt
Litt om min verden som uhelbredelig nostalgiker og mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør og antikviteter. Jeg bor i et hus i Jugendstil fra 1915 med stor hage som vi har brukt de siste årene på å rehabilitere og pusse opp. Jeg er på evig loppisjakt, har stor sans for gjenbruk og liker å se muligheter for det som andre ikke ser håp for ;-). Jeg liker det romantiske, nostalgiske og det landlige og huset mitt er inspirert av det. I bloggen min får du se mine brukt og loppiskjøp, mitt gamle hus og hage m.m

Etiketter

Antikke dukker (4) Antikviteter (186) Art Noveau (3) auksjon (25) Bad (8) blått og hvitt (8) bruktfunn (64) gamle bilder (17) gjenbruk (45) høner (37) hønsehus (17) håndarbeid (27) interiør (24) Jugend (36) Jugendhuset (24) jul (41) kjøkken (23) lamper (13) Loppemarked (130) nostalgi (32) Oljetrykk (4) Påske (26) Reise (9) rødt og hvitt (3) soverom (5) spisestue (3) uthus (21)

mandag 8. juni 2009

Oljetrykk av fiiin gammel årgang, del 1De gamle oljetrykkene fra slutten av 1800- tallet og frem til ca 1930 er utrolig vakre og sjarmerende.


Rart å tenke på at dette var almuens bilder, mens de rike hadde malerier på veggene sine.
Mange av disse skjønne motivene hang på barnerom. Flere har et religiøst tilsnitt og var nok en del av den gode oppdragelse :-)
Idag henger disse bildene i mitt hjem, og jeg gleder meg over dem hver dag.


Denne søte piken holder en due


I et gammelt hus fra 1915 passer det godt med Kongefamilen anno 1915Søte små pusekatter


Mor og barn er et yndet motiv
Et utsnitt av et stort oljetrykk. Jesusbarnet, Maria og Josef

Dette bildet er fra slutten av 1800-tallet og henger på soverommet

Engelen som vokter over barna slik at de skal være trygg for farer er et motiv som går igjen.
Mor og barn, se på de søte små kerubene i bakgrunnen :-)

Ønsker dere en fortsatt god uke :-)


Nostalgia

6 kommentarer:

 1. Så fine bilder, du ma ha spart en stund for å få så mange fine og forskjellige.
  Passer jo utrolig godt i et hus som er bygget på begynnelsen av 1900 tallet som du sier.

  Ha en fin uke du også, klem Lenemora

  SvarSlett
 2. Kjære deg så nydelige bilder. Slike er ikke lette å finne så du har nok samlet en stund. Nydelig er de alle sammen - jeg elsker slike bilder selv.

  SvarSlett
 3. Ååå for noen nydelige bilder du er eier av... jeg sser for meg ditt hjem som et vakkert spennend hjem Nostalgia....


  Øsker deg en fin uke videre

  Klem kerstin

  SvarSlett
 4. Så koselige bilder.. Kikker etter lignende selv, men har ikke funnet noen som passer meg perfekt.. får vel fortsette og lete :)
  Ha en fin uke!
  Klem*

  SvarSlett
 5. Jag ser att vi delar käleken till vackra gamla oljetryck och gärna religiösa...det finns åtskilliga utav dem i mina hem, så vackra skatter du har...klem VIOLA

  SvarSlett
 6. Disse bildene får meg til å tenke på overnattinger hos bestemor og bestefar når jeg var liten, der hang det flere slike bilder på rommet "mitt"!: ) Koselig!

  Hihi, en smule inspirert av New England stilen ja, der har du meg.. Men tro meg, det er ikke den eneste stilen jeg har dilla på, hos oss finner man god stilmix!! Kommer nok aldri til å klare å bestemme meg for èn stil; )

  Ønsker deg en god kveld,

  Klem til deg

  SvarSlett